Inzamelaar

Inzamelaars van consumentenmatrassen -waaronder gemeenten, afvalbedrijven en retailers- hebben recht op een vergoeding. Deze vergoeding geldt voor ingezamelde matrassen die via matrasrecyclebedrijven Retour Matras en Matras Recycling Europe worden aangeboden.

  • In 2024 is de vergoeding van de kosten van containerhuur, transport en verwerking 100%

Hoe werkt het?

  1. Maak een account aan via de portal
  2. Sluit een contract met Retour Matras of Matras Recycling Europe
  3. Betaal de factuur die je via het recyclebedrijf voor de verwerking van de ingeleverde matrassen ontvangt
  4. Dien elk kwartaal een declaratie in bij MRN. Let erop dat je alle kosten declareert, dus ook die van containerhuur en transport. Zorg dat je dit binnen twee maanden na het verstrijken van het kwartaal doet. Je hoeft geen facturen mee te sturen, MRN neemt steekproeven ter controle.

Weten wie er al meedoen? Download hier de lijst met deelnemende inzamelaars.

Samen maken we de keten circulair
MRN hecht een groot belang aan de samenwerking met de keten. Ook retailers zijn hard nodig. Jullie zijn immers de schakel naar de consument. Vertel je klanten bij de aanschaf van een nieuw matras over de mogelijkheden tot recycling en leg uit dat vooral droge matrassen geschikt zijn voor dit proces. Ben je zelf niet in de gelegenheid om matrassen in te zamelen? Verwijs consumenten dan naar de milieustraat in hun gemeente. Maak daarvoor gerust gebruik van de communicatiekit in het dropdown menu.

Bekijk voor meer informatie onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.