Retailer

Retailers hebben een bijzondere rol in het matrasrecyclingsproces. Als retailer kun je namelijk zowel de functie van inzamelaar als die van producent of importeur vervullen.

Inzamelaar
Zamel je matrassen in? Hier vind je alle belangrijke informatie voor het aanmelden op de MRN-portal.

  • Informatie over declareren vind je hier.

Als retailer ben je niet verplicht om oude matrassen in te zamelen. Wij stimuleren dat echter wel. Elk jaar eindigen er namelijk meer dan anderhalf miljoen matrassen op de afvalstapel. Dat is ruim 30.000 ton aan afval per jaar. Onnodig afval, want matrassen zijn goed te recyclen. Daarom stimuleren we jou om je te registreren als officieel inzamelingspunt. De kosten voor de recycling en transport worden volledig door MRN vergoed.

Lukt het je niet om matrassen in te zamelen? Verwijs jouw afnemer dan naar de milieustraat in zijn/haar gemeente. Maak gerust gebruik van de communicatiekit in het dropdown menu.

Producent of importeur
Breng je matrassen op de Nederlandse consumentenmarkt? Hier vind je alle belangrijke informatie voor het aanmelden op de MRN-portal.

  • Informatie over het indienen van de opgave vind je hier.

Wanneer je uitsluitend matrassen van Nederlandse producenten verkoopt die een afdracht aan MRN doen, hoef je je niet te registreren in de portal. Het is wel raadzaam om te contoleren of de leveranciers de afvalbeheerbijdrage kenbaar maken op de factuur, zodat je zeker weet dat de wettelijke afdracht betaald wordt.

LET OP

  • Voor een dubbele aanmelding (als inzamelaar en producent/importeur) heb je twee unieke accounts en e-mailadressen nodig.

Bekijk voor meer informatie onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.